Tuesday, June 8, 2010

Kuus ülestähendust suvest

Alles olid nii koledad ilmad, et nuturõngas suu ümbert heaga ää ei läinud. Isegi blogis kurtsin mõni kord, kuidas lumi ei sula ja külm võtab silmanägemise ära. Nüüd on käes suvi ja ma tahaksin öelda mõned head sõnad selle ülistuseks.

Suvi on minu lemmik, sest...

..siis on lehed puul. Rohelises kuues kased-vahtrad etc (nagu nii mõnigi on aru saanud, ei ole ma teab mis botaanik) teevad tuju heaks, sahistavad ennastunustavalt ja pudistavad krae vahele igasugust ollust (vahtrad näiteks ninasid ja mingeid imelikke rohelisi värke ja ussikesi ja muud toredat). Siis saab puu all istuda ja raamatut lugeda või sõbraga juttu ajada või kohvi juua. Puid võib lihtsalt aknastki piiluda ja nad on nii kenasti puhevil, et tekib soov õnnest peaga vastu seina joosta. Maha raagus oksad!

..kuna olen senini tegelenud peamiselt õppimisega, siis on minul siiani olnud enamasti sellised suved, kus saab palju raamatuid lugeda. Ja igasuguseid raamatuid hõrgust meelelahutusest klassikani. See on väga hea tunne, kui alati-alati on mingisugune teos pooleli. Vaim toitub ja road on külluslikud.

..vahel on siis Eestis päikest näha ja saab päevitada. Selleks tuleks sahtlist välja urgitseda kaheosalised napid nöörjad riided, mida teadjamad lõunamaalased bikiinideks kutsuvad. Vastav kostüümike on EV-s muidu suhteliselt kasutu, aga suvel võib vahel marjaks ää kuluda. Siis päike limpsib keha kenasti tõmmuks ja elu on muidu ilus.

..siis lähevad kõik mõnele saarele. Minu lemmiksaar on Hiiumaa. See on väike ja ninakas ja seal on kadakad, suured kiiged, palju toredaid memmesid-taatisid, Kärdla Konsum ja nüüd ka Selver, kust jätsi saab muretseda, kruusateed, madalad ja soojad lahed, palju putukaid ja üleüldine rahu. Hiiumaal saab asfalteeritud üpriski olulise autotee keskel päris pikalt käia, enne kui mürisevad mootorid sind teepervele nügivad. Siis on seal üks vaskuss, kes elab meie matkarajal (igal aastal täpselt sama koha peal) ja muud head-paremat. Hiiumaa on paik, kus mitte midagi tehes on lihtsalt väga tsill olla.

...siis saab õues liha ja saia grillida ja hiljem seda värske kraamiga puu all (vt esimene nupp) ennastunustavalt (Simpsonite stiilis) alla kugistada. Toit mekib suvel eriti hea. Arutasime siin just, et paljud viimasel ajal toituvad taimedest – tõik, mis pani mind mõtlema, et suviti pääseb karnivoor minus just eriti valla. Krõbejas-mahlakas punane liha maitseb hää.

Pluss mõni suvi on veel vinkum, sest toimub mingisugune jalgpalliga seotud suurüritus, nt EM või MM. See suvi on õnnistatud MM-iga, mis tähendab, et ootan juba pikisilmi reedet. Juhhei!!

Head aega

Merlin

2 comments:

Followers